Dagboek van Ons leven in Zweden

En voor de aanpak van lichamelijke, psychische
en/of emotionele klachten en/of vragen bieden wij

Healing en Reading op Afstand

Coaching in Bewustwording

Persoonlijk Energie Profiel

Leef jouw Opdracht

Voorgeschiedenis

Dagboek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016

Praktijk
Re-member-your-Self
Afstands-Healing/Reading

Wie zijn wij
+contact

De voorgeschiedenis

We hadden al een tijdje rondgekeken in verschillende landen om een nieuwe woonplek te vinden, waar we rust, ruimte en natuur om ons heen zouden hebben en passend bij ons niet al te grote budget. BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, TsjechiŽ en via internet nog veel meer landen, zijn de revue gepasseerd. Onze droom was Nieuw-Zeeland, maar vanwege de kosten van de reis een onbereikbaar doel en toch ook wel erg ver van familie en vrienden.

We waren net terug van een zoektocht van 6 weken (zomer 2006) door Frankrijk, Spanje en Portugal, toen we ergens in september bij het voetbalveld, waar David een wedstrijd speelde, hoorden van ouders over hun plannen naar Noorwegen te vertrekken. Aan ScandinaviŽ hadden we, gezien de gebruikelijke vooroordelen - koud, duur en donker, nog niet gedacht.
Toen we daarna op internet keken ging onze voorkeur uit naar Zweden. We werden steeds enthousiaster. Dus besloten we eerst maar eens een kijkje te gaan nemen. We zijn toen in de kerstvakantie met de caravan naar Všrmland gegaan, omdat daar zo'n beetje de enige wintercamping was die we konden vinden, niet te noordelijk en ook niet te zuidelijk. Het beviel ons goed. We hebben veel in de omgeving getourd, makelaars bezocht en huizen gekeken. Maar, daar bleef het bij.

Weer terug thuis zagen we op de site van Zweeds.net een geweldig huis in de gemeente Nordanstig. Ik las de info over die gemeente en dacht meteen woow, dat is het! Vlakbij de bergen om te kunnen skiŽn en de zee en vele, vele meren en riviertjes.
Daarna zijn we nog naar de ScandinaviŽdag geweest, ik meen in januari in Hoevelaken. Alvast kontakt gehad met de makelaar, maar nog geen definitieve dingen.
Toen besloten we om in de voorjaarsvakantie van David (eind februari/begin maart) te gaan zonder de caravan. Via Zweeds.net werd het kontakt gelegd en daardoor hadden we afspraken met de gemeente Nordanstig en met de makelaar. Om een lang verhaal kort te maken: In die vakantie kochten wij een huis (een ander dan we op de site hadden gezien) in 4 dagen. Dus overgelukkig terug naar huis. Nu eerst ons huis in Nederland verkopen. Daarvoor namen wij kontakt op met ťťn van de makelaars, waar we van tevoren al mee hadden gesproken. Toen de foto's op internet stonden hadden we dezelfde dag al een afspraak en in die week al 4 kijkers (hadden er zelfs meer kunnen zijn) en werd het huis binnen een week verkocht.
Het inladen van alles uit het huis en uit de praktijk- en kursusruimte in de verhuiswagen en de overdracht van het oude huis waren op 31 mei . De overdracht van het nieuwe huis was op 4 juni en de verhuiswagen kwam hier aan op 5 juni . Dus alles is heel snel gegaan. We hebben zodoende ook geen tijd meer gehad om vooraf Zweeds te leren, ook al hadden we ons dat wel voorgenomen. Maar daar zijn wij nu wel blij om, want anders hadden we alle hartverwarmende ervaringen bij SFI (Svensk fŲr Invandrare), waarover je in ons dagboek meer kunt lezen en zien, moeten missen.

Creator of this Website: Christine Eckenhuijsen Smit | Copyright2014 © Ons Leven in Zweden
laatst bijgewerkt 29 jan 2019